Logobanner

ANDREAS BLE NORDNORSK MESTER PÅ HJEMMEBANE!

Mesterklassen

Vår egen Andreas Esbensen trakk det lengste strået og vant mesterklassen i NNM foran Monika Machlik og Pål Røyset (begge Tromsø). Det betyr at han nå er 2x Nord-Norsk Mester, og er kvalifisert til å kjempe i Kandidat-Elite klassen i NM, hvis han ønsker det. Andreas viser igjen hvor sterk han er, uansett hvor lave ambisjoner han selv har. Han klarte 5 av 6 i et sterkt felt, med en ratingprestasjon på 2284, og dermed ratingframgang på 18 poeng. Tilslutt ble det 1 poeng foran alle tre hovedutfordrerne, Monika, Pål og Kai Inge.

Vårt andre håp i Mesterklassen, Kai Inge Esbensen, måtte ta til takke med den sure 4. plassen, á poeng med høyere ratede Monika og Pål fra Tromsø. Han imponerte i sjakkcomebacket, og viste talentet sitt igjen, blant annet med remiser mot Andreas og Monika. Dessverre ble det et surt tap mot Pål Røyset. For han også ble det en sterk ratingprestasjon på 2108, og ratingframgang, på 14 poeng. 

Monika, Andreas og Pål, pallen i Mesterklassen - Foto: Øyvind Malin

Klasse 1 og 2

I en sammenslådd klasse 1 og 2 ble det gode resultater for mange i Vadsø Sjakklubb. I klasse 1 ble det  hjemmeseier, Tom Kristian Stavseth vant klassen foran Odd Gunnar Malin og Pål Norvoll (Kautokeino). Både Tom Kristian og Odd Gunnar fikk 5 av 6 poeng, og klatrer på Elo-listene, henholdsvis med 17 og 12 poeng.

Odd Gunnar, Tom Kristian og Pål Norvoll tok pallplassene i Klasse 1 - Foto: Øyvind Malin

Som om ikke det var nok vant Håkon Renna Eilertsen klasse 2 foran Kjetil Nesje og Mikal Lanes (alle tre Vadsø!). Håkon var nærmest Tom Kristian og Odd Gunnar i den sammenslåtte klassen, med 4 av 6 poeng. Han gjør et veldig solid resultat, og får 40 ratingpoeng, med en prestasjon på 1829. Kjetil og Mikal fikk begge 3 av 6, og vi er spente på hvor begge havner på ratinglistene. 

Jarl Kvikstad og Jaran Granmo fikk ikke brikkene helt til å flyte som før under NNM. Jarl var toppseedet i klassen, mens Jaran akkurat hadde kommet fra seier i B-klassen i Rallarsjakken. Uansett, alt i alt, meget gode prestasjoner blant våre på hjemmebane under NNM!

Kjetil, Håkon og Mikal var de beste i Klasse 2 - Foto: Øyvind Malin