Logobanner
6
<div title=
Fornøyde vinnere: Fra venstre ser vi Erlend Mikalsen som vant B-klassen, C-vinner Valeria Ivina og turneringsvinneren, GM Sergei Tiviakov.

Det ble til slutt forhåndsfavoritten Sergei Tiviakov fra Nederland som stakk av med seieren i Vadsøsjakken, med 4,5 poeng på de 5 rundene. På delt andre/tredje plass, et halvt poeng bak, kom OSS-spilleren Nicolai Getz og IM Jovanka Houska fra England. På 3,5 poeng fulgte så IM'ene Atle Grønn fra OSS og Aleksei Feoktistov fra Murmansk, foran sistnevntes klubbkamerat Gennadij Boitsov og Tromsøs Pål Røyset . Av de lokale håpene gjorde Andreas Esbensen et flott resultat med sine 3 poeng og ellevteplass.

B-klassen ble vunnet av Altas NTG-spiller Erlend Mikalsen i overbevisende stil med 4 poeng, halvpoenget foran Frank Svendsen fra Kirkenes. Vadsøs Hans Fredrik Esbensen nådde tre poeng. Han var opprinnelig oddetallsreserve til B-klassen, men tok en sterk og populær tredjeplass. På plassen bak, slått på kvalitet, kom enda en NTG'er fra Alta, Alf Gjøran Jakobsen.

15-årige Valeria Ivina var totalt overlegen i C-klassen, der hun vant alle sine fem partier. På behørig avstand fulgte superveteranene Leif Bjørnstad og Trygve Røtvold fra Kirkenes.

Jubileumsmiddagen lørdag kveld samlet hele 50 personer og ble helgas store sosiale høydepunkt.

Vi anbefaler et dypdykk på turneringssidene, der alle partier er lagt ut både for online gjennomspilling og nedlasting . Det finnes også komplette resultatlister og et fyldig bildearkiv.

6

. Klassevinnerne

Det ble til slutt forhåndsfavoritten Sergei Tiviakov fra Nederland som stakk av med seieren i Vadsøsjakken, med 4,5 poeng på de 5 rundene. I siste runde gikk Nicolai Getz fryktløst til verket med svart mot den meritterte stormesteren. Han fikk opp en aktiv og lovende stilling, men løp inn i problemer da han unnlot å bytte av hvits løper på g3 mot springeren. Få trekk senere kom det ulykksalige 23.d4? og løpet var kjørt. Da også de tre IM'ene vant greie seire fikk vi en sluttliste som er nærmest identisk med forhåndsrangeringa for topp fem. Murmanskspillerne avsluttet sterkt og fikk inn fire blant de ti beste. Tromsø gjorde det også bra med Røyset, Arvola og Berg Hanssen inne blant de 13. Av de lokale håpene gjorde Andreas Esbensen et flott resultat med sine 3 poeng og ellevteplass, mens Kjell Magne Johnsen neppe kan være fornøyd med sitt enslige poeng. Tor Kristian Schølseth gjorde en hederlig figur med sine 1,5 poeng. Ungdommene som startet så bra sluknet litt mot slutten, da med unntak av Nicolai Getz. Stabiliteten kommer nok med tida, det er bare å satse videre, gutter. For Narvik, som dominerte så stort i fjor, ble turneringa en skikkelig nedtur med alle under 50%.

B-klassen ble vunnet av Altas NTG-spiller Erlend Mikalsen i overbevisende stil med 4 poeng, halvpoenget foran Frank Svendsen fra Kirkenes. Arrangørklubbens Hans Fredrik Esbensen nådde tre poeng. Han var opprinnelig oddetallsreserve til B-klassen, men tok en sterk og populær tredjeplass. På plassen bak, slått på kvalitet, kom enda en NTG'er fra Alta, Alf Gjøran Jakobsen.

Jubileumsmiddagen lørdag kveld samlet hele 50 personer og ble helgas store sosiale høydepunkt. Flere var taletrengte, og det kom hilsninger fra Kirkenes og Tromsø, og tale samt et vakkert bilde i gave fra Murmansk Sjakklubb. Ekstra sporty og velkomment var det at en fra ungdomsbordet reiste seg og roste arrangementet. Det vanket også hyggelige ord fra Atle Grønn. Kveldens høydepunkt var skue- og sjakkspiller Nils Utsis framføring av monologen "Kjære dåkker lærerinna", der en reinsame gjør kur til bygdas unge lærerinne. Latteren runget, og applausen ville nesten ingen ta. Klubbleder Johnsen kvitterte med en felles takketale til alle gratulantene, før det ble utdeling av deltakerdiplomer. Andreas Esbensen gjorde sitt inntog i veteranklubben da han mottok diplom for 20 deltakelser i Vadsøsjakken. Mange andre fikk diplom for 15, 10 og 5 år. Vi nevner at veteranlista toppes av Leif Bjørnstad, som har deltatt i 24 av de 30 turneringene, imponerende!

Vi anbefaler et dypdykk i partisamlinga, resultatlistene og bildearkivet for et bedre inntrykk av jubileumsturneringa. Alle deltakerne virket fornøyd, og arrangørene fikk mange godord. Dette var et tungt løft, men hvilken rolle spiller det så lenge deltakerne er glade.

I siste runde gikk Nicolai Getz fryktløst til verket med svart mot den meritterte stormesteren . Han fikk opp en aktiv og lovende stilling, men løp inn i problemer da han unnlot å bytte av hvits løper på g3 mot springeren. Få trekk senere kom det ulykksalige 23.-d5? og løpet var kjørt. Da også de tre IM'ene vant greie seire fikk vi en sluttliste som er nærmest identisk med forhåndsrangeringa for topp fem . Murmanskspillerne avsluttet sterkt og fikk inn fire blant de ti beste. Tromsø gjorde det også bra med Røyset, Arvola og Berg Hanssen inne blant de 13. Av de lokale håpene gjorde Andreas Esbensen et flott resultat med sine 3 poeng og ellevteplass, mens Kjell Magne Johnsen neppe kan være fornøyd med sitt enslige poeng. Tor Kristian Schølseth gjorde en hederlig figur med sine 1,5 poeng. Ungdommene som startet så bra sluknet litt mot slutten, da med unntak av Nicolai Getz. Stabiliteten kommer nok med tida, det er bare å satse videre, gutter. For Narvik, som dominerte så stort i fjor, ble turneringa en skikkelig nedtur med alle under 50%.