Logobanner

Denne sommeren har det vært NNM arrangert i Alta og NM arrangert i Kongsvinger. Fra Vadsø Sjakklubb var det deltaker(e) i begge turneringene. Her er en oppsummering av hvordan det gikk.

 

NNM

Fra Vadsø deltok Andreas Esbensen og Odd Gunnar Malin i mesterklassen, mens styreleder Rune Harila var med i klasse 1, og Hans Fredrik Esbensen jr. i klasse 2. 

I mesterklassen tok Andreas sølvmedaljen med 4,5 av 6 poeng, gratulerer! Han var kun slått av Tromsøs IM Mads Vestby-Ellingsen, som tok full pott i gruppa og ble Nord-Norsk mester. Odd Gunnar endte på 1,5 av 6 i en veldig tøff gruppe, hvor han scorte en ratingprestasjon litt under sin egen rating. 

I klasse 1 var Rune på forhånd den høyeste ratete spilleren, men mot unge, oppadkommende spillere ble det et resultat midt på tabellen med 3 av 6. Rune kan ta med seg en sterk remis med svart mot vinneren av klasse 1, Birk Sæther Rostad. 

Vi må også gratulere "Lille" Esbensen i klasse 2 med sølvmedalje i gruppa og et svært godt resultat med 4,5 av 6 og ratingprestasjon på 1607. Det gjorde at han tok et 25 poengs byks på ratinglista. 

 

NM

I NM deltok Odd Gunnar Malin som eneste fra Vadsø Sjakklubb. Han spilte i gruppa Senior 50+. I en sterk klasse tok Odd Gunnar 3,5 poeng med en ratingprestasjon på 1752, blant annet med remiser mot flere 1900-2000 ratede motstandere. Odd Gunnar selv var alt i alt fornøyd med tanke på at han brukte minimalt med tid på sjakken når han var der nede.